ChessLessons.gr .............. Αρχική Σελίδα

Αναφορές Διάσημων Σκακιστών

Χρήσιμα γνωμικά σκακιού! - Chess Quotes

chess alexander alekhine
« Chess is on a level with the other arts. During a Chess competition a Chessmaster should be a combination of a beast of prey and a monk. »


Alexander Alekhine
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
chess siegbert tarrasch
« Chess, like love, like music, has the power to make people happy »


Siegbert Tarrasch
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
chess Emanuel Lasker
"Without error there can be no brilliancy"


Emanuel Lasker
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Chess Rudolf Spielmann
"Play the opening like a book, the middle game like a magician, and the endgame like a machine"


Rudolf Spielmann
"The Master of Attack"
Chess Mikhail Tal
"Later, I began to succeed in decisive games. Perhaps because I realized a very simple truth: not only was I worried, but also my opponent"


Mikhail Tal
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Chess Bobby Fischer
"Chess demands total concentration"


Bobby Fischer
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Chess Mikhail Botvinnik
"Chess, like any creative activity, can exist only through the combined efforts of those who have creative talent, and those who have the ability to organize their creative work"


Mikhail Botvinnik
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
     
Chess Mikhail Botvinnik
"No one ever won a game by resigning"


Savielly Tartakower
Παγκόσμιος Πρωταθλητής
     
Chess Mikhail Botvinnik
"Pawns: they are the soul of this game, they alone form the attack and defense"


Andre Danican Philidor
Ο ισχυρότερος σκακιστής του 18ου αιώνα
     
Chess Mikhail Botvinnik
"Strategy requires thought, tactics require observation"


Max Euwe
Παγκόσμιος Πρωταθλητής


Σκακιστικά Ρητά - Αποφθέγματα

Αναμφισβήτητα το σκάκι είναι ο κυρίαρχος στο βασίλειο των παιχνιδιών. Στους αιώνες που πέρασαν, πολλές φορές τροποποιήθηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού. Οι τελευταίες όμως σημαντικές αλλαγές έγιναν στην Ιταλία, την εποχή της Αναγέννησης. Έτσι ο 15ος αιώνας έθεσε την σφραγίδα του στο σκάκι, που από τότε παραμένει αμετάβλητο. Σκάκι, το σοφότερο των παιχνιδιών. Παιχνίδι που νικά ο ικανότερος και όχι ο πιο τυχερός. Από ένα απλό παιχνίδι ψυχαγωγίας έγινε σήμερα μια ολόκληρη επιστήμη και παίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η τελειότητα στο σκάκι είναι ένα μόνο σημάδι της ανώτερης νόησης. Η πρωτοβουλία κινήσεων σε μια σκακιστική παρτίδα είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα επίθεσης. Το σκάκι κατά κύριο λόγο σε κάνει αντικειμενικό με τον εαυτό σου, αφού για να βελτιωθείς πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τα λάθη και τις ατέλειές σου. Ακριβώς όπως και στη ζωή. Το σκάκι, όπως οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω των κοινών προσπαθειών εκείνων που έχουν το δημιουργικό ταλέντο, και εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τη δημιουργική εργασία τους. Οι συνεχείς νεωτερισμοί αποδεικνύουν ότι το σκάκι είναι ανεξάντλητο. Ένα προωθημένο πιόνι αυξάνεται στη δύναμη καθώς ο αριθμός κομματιών στη σκακιέρα μικραίνει. Παίξτε το άνοιγμα όπως ένα βιβλίο, το μέσο όπως ένας μάγος, και το φινάλε όπως μια μηχανή. Το σκάκι πάντα γοήτευε τα "έξοχα μυαλά". Η στρατηγική απαιτεί τη σκέψη, η τακτική απαιτεί την παρατήρηση. Κανένας δεν κατάφερε να κερδίσει εγκαταλείποντας μία παρτίδα. Οι σκακιστικές αναλύσεις αναδεικνύουν την επιστημονικότητα του σκακιού. Η δυσπιστία είναι το πιό απαραίτητο χαρακτηριστικό για έναν σκακιστή. Τα πιόνια είναι η ψυχή του παιχνιδιού. Αυτά καθορίζουν τις προυποθέσεις επίθεσης αλλά και της άμυνας. Η πολυπλοκότητα των σκακιστικών συνδυασμών δημιουργεί στον σκακιστή ανάγκες για οργάνωση σκέψης. Το σκάκι είναι η τέχνη που εκφράζει την επιστήμη της λογικής. Στο σκάκι ισχύουν εδώ και 500 χρόνια οι ίδιοι κανόνες! Αναμφισβήτητα το σκάκι είναι ο κυρίαρχος στο βασίλειο των παιχνιδιών.

 

Σε λίγο κοντά σας η λίστα προπονητών του chesslessons.gr


Τα ονόματα: chessclub.gr και chessbase.gr είναι διαθέσιμα και ζητούν συνεργάτες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε εδώ: info@chesslessons.info

Προπονητές Σκάκι

Μαθήματα Σκακιού

Σκακιστικό Περίπτερο

Ελληνικό Σκάκι

Links

Sitemap